Още с влизането на украинската криза в нашия дневен ред бе

...
Още с влизането на украинската криза в нашия дневен ред бе
Коментари Харесай

Разкритие. Две страни от НАТО ги е страх от Русия

Още с влизането на украинската криза в нашия дневен ред бе ясно, че това е тест за преданост. Всяко едно държавно управление в границите на двата блока трябваше да заявява своята преданост и се оказа, че две страни не дават отговор на правилата на взаимност. Това каза проф. Владимир Чуков, интернационален анализатор, арабист и учител в ефира та Bloomberg TV. 

" Единият е добре познатият Виктор Обран и другите са неговите съседи словаците, които за в този момент, на този стадий, излъчват двусмислени послания - боязън ги е от Русия ".

България не е в тази група, безапелационен бе гостът. " Отделно, в границите на националния спор, човек би трябвало да си направи разбор ". 

Ситуацията към Украйна много прилича на тази през 1990 година в Ирак и Кувейт, сподели събеседникът. " 1990 година Саддам Хюсеин разхождаше своята войска из страната и в един миг я стовари на кувейтската граница и там я държа известно време, до момента в който напомпи цените на нефта. Тогава цените скочиха неимоверно доста.

След това имаше неблагоразумието да влезе и да анексира Кувейт. Тогава, в Пустинна бура му се размина, само че знаете след 13 години знаете каква беше ориста на Саддам Хюсеин ".

" Путин в този момент се пробва да удари три заека. Първо - да маргинализира Украйна, тъй като тя е убежището на всички антируски детайли на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики или в самата Руска федерация. Киев се трансформира в нещо като Истанбул за ислямистите, " само че не съумя. 

Втората цел беше да се разбире Евроатлантическата взаимност, но " реализира противоположния резултат като се изключи Орбан, който прави доста жалки изказвания за човек, който претендира да е антикомунист ". 

Третата цел е обвързвана с макроикономическата обстановка. Напрежението се появи през зимата, тъй като най-големият съдружник на Путин е студеното време. Той в този момент споделя, че се отдръпва, само че стартират маневри в сирийски териториални води. " Те споделят - ето, погледнете ни какъв брой сме могъщи ".

Олаф Шолц беше индивидът, който в действителност усмири Путин. Блъфира се, че Русия може да се опре на Китай, безапелационен бе Чуков.

" Байдън би трябвало доста добре да си направи сметката как си отиде Съюз на съветските социалистически републики и по какъв начин се сгромоляса Източния блок - с ниските цени на нефта. Тогава те бяха сътрудници със Саудитска Арабия.

Това, което Байдън не може да разбере, е, че страната СА се ръководи от Мохамед бин Салман. Със сигурност той не е най-големият демократ, само че той е водачът на картела в горивата ОПЕК+. Когато Путин разбра, че има пълен антагонизъм между Байдън и Мохамед бин Салман, тогава потегли да прави тази акция - да нагнети напрежение ". 

" Саудитска Арабия е доста значима. Роналд Рейган смъкна системата, която никой не смяташе, че може да бъде победена - Съюз на съветските социалистически републики, комунизъм, Варшавски контракт - тъкмо посредством саудитите ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР